Nyheter
Hem / Historiker

Historiker

 ”Skånes horn av Afrika” har för närvarande 350 medlemmar, bland dem barn, ungdomar, och vuxna. Föreningen startades för ca 7 år sedan med syftet att bland annat skapa mötesplatser för människor genom olika aktiviteter.
Det är viktigt med möten, att det finns platser där alla är välkomna, där det är öppet för alla. Där unga möter unga och unga möter gamla, att man gör roliga saker tillsammans och ingen tänker på var man kommer ifrån eller heter. 

Föreningen ordnar olika aktiviteter för sina medlemmar och andra intresserade, som miljödagar då man grillar korv, går tipspromenader, rensar rabatter och plockar skräp för att snygga till området, ordnar turneringsdagar då framför allt barnen får prova på olika sport aktiviteter. Föreningen ordnar också grillfester, Eid fester, utflykter och mycket annat.

Skånes Horn av Afrika driver idag ett projekt i Kristianstad Kommun och tanken med detta projekt är att arbeta och informera om bland annat könsstympning och olika sorters diskriminering och upplägget är att man ska använda sig av fotboll som är en idrott som välkomnar alla oavsett hudfärg, kön, ursprung religion eller sexuell läggning.